Discussie over 'nare' Cillessen bij Studio Voetbal: 'Vind ik heel oncollegiaal'

Discussie over 'nare' Cillessen bij Studio Voetbal: 'Vind ik heel oncollegiaal'

02-10-2022 23:59 Laatste update: 02-10-2022 23:59
163

Rafael van der Vaart is op zijn zachtst gezegd geen fan van Jasper Cillessen. De voormalig Oranje-international noemt Cillessen 'een naar mannetje' en is niet te spreken over zijn interviews. Pierre van Hooijdonk laat echter een ander geluid horen.

Bij Studio Voetbal komt Cillessen ter sprake. Van der Vaart begint over de doelman en wijst op een recent interview, waarin Cillessen zegt dat hij de enige van de Oranje-keepers met toernooi-ervaring is. "Ik ken hem een beetje, ik heb hem een paar keer bij het Nederlands elftal meegemaakt. En weet je wat het is? Als ik heel eerlijk ben is hij gewoon een beetje een naar mannetje", is Van der Vaart duidelijk. "Dat interview dat hij gaf en zei: ik ben de enige met toernooi-ervaring. Dat doet hij heel slim, maar ik vind het heel oncollegiaal."

"Op dit moment is Pasveer namelijk degene die het beste is. Hij probeert indirect zijn plekje te verdienen in het Nederlands elftal", gaat Van der Vaart verder. "Ik vind Cillessen een hele goede keeper en als hij in vorm is maakt hij een goede kans om eerste keeper te worden. Maar ergens heeft hij iets naars, ik vind hem geen teamplayer."

Van Hooijdonk is het niet eens met de mening van zijn collega. "Ik vind het kwalijker als Cillessen dingen zegt die niet waar zijn. We hebben een discussie gehad over de keepers. Maar jij voelt toch ook wel dat de gunfactor van de media volledig bij Pasveer ligt? Dat vind ik wel, ja. Zijn leeftijd zorgt ook voor de gunfactor, maar het belangrijkste daarin is dat hij de keeper van Ajax is."

"Ik begrijp Cillessen heel erg goed. Hij voelt ook de krachten van het verschil in keeper zijn van Ajax of van NEC. Ik snap dat hij die wedstrijd niet helemaal eerlijk vindt gaan in de media. Hij mag die dingen toch ook zeggen?", besluit Van Hooijdonk.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie