ESPN-analisten spreken voorkeur uit in Oranje-strijd tussen Blind en Malacia

ESPN-analisten spreken voorkeur uit in Oranje-strijd tussen Blind en Malacia

03-10-2022 10:35
88

Hoewel Daley Blind bij de treffer van Go Ahead Eagles niet helemaal bij de les was, onttrok hij zich zaterdag aan de malaise bij Ajax. Hij maakte een uitstekende indruk op de ESPN-analisten, die goed begrijpen dat de 32-jarige verdediger de voorkeur krijgt in Oranje.

Hedwiges Maduro zag Blind weer 'fantastische passes' geven en vergelijkt hem met Tyrell Malacia, zijn belangrijkste concurrent in het Nederlands elftal. "Tegen sterke tegenstanders kun je Malacia inzetten. Als je verwacht veel aan de bal te komen, dan heb je meer aan Blind", stelt de oud-Ajacied bij De Eretribune op ESPN. "Je moet ook naar de tegenstanders kijken. Ik denk dat Van Gaal dat ook wel gaat doen. Je ziet dat Blind belangrijk is bij het positiespel van het Nederlands elftal."

Blind ligt met name om zijn snelheid geregeld onder vuur, maar Arnold Bruggink vraagt zich af of dat terecht is. "Hoe vaak wordt hij nu écht weggelopen? Positioneel is hij zo verschrikkelijk slim." Maduro heeft nog een ander argument: "Je gaat tegen Senegal en Qatar spelen. Dan kom je waarschijnlijk veel aan de bal. Dan heb je aan Blind een fantastische speler. Daarom speelt hij nu ook alles. Als je doorgaat naar de volgende ronde en tegen sterkere tegenstanders speelt, ga je misschien ook op eigen helft spelen heb je misschien niet eens die ruimte in je rug. Dan heb je dus ook weer wat aan Blind."

Kenneth Perez roemt de tactische slimheid van de Ajax-routinier. "Ik vind hem juist ook bruikbaar als hij onder druk wordt gezet, omdat hij sneller denkt dan de meeste spelers. In balbezit is hij daar ook goed in. Het probleem is vooral: als hij veel wedstrijden achter elkaar speelt, is hij wat vermoeider. Dan oogt het altijd wat trager en slordig. Als hij fris is, kan hij makkelijk mee. Hij is niet de snelste, maar denkt wel het snelst."