'Clown' Lamkel Zé eist hoofdrol op en ruziet onder meer met Van Bommel

3 oktober om 11:40

Mark van Bommel verspeelde met Royal Antwerp zijn ongeslagen status in de Jupiler Pro League, maar na de 2-1 nederlaag tegen KV Kortrijk ging het vooral over het gedrag van Didier Lamkel Zé. Het enfant terrible uit Kameroen gaf een assist tegen zijn oude club en liet dat niet onopgemerkt voorbij gaan.

Lamkel Zé vierde zijn rol bij de treffer van Kortrijk door voor het vak met Antwerp-fans te juichen. Hij pakte daarbij één van de naar hem gegooide plastic bekertjes, zette dat voor zich en begon te 'mediteren', zoals Erling Haaland in het verleden weleens deed. Het provoceren leverde hem een gele kaart op, maar daar zat de 26-jarige aanvaller duidelijk niet mee.

Volgens Sporza raakte ook Antwerp-trainer Mark van Bommel in de rust verwikkeld in een akkefietje met Lamkel Zé. Na afloop gooide de linksbuiten nog meer olie op het vuur door vanaf het veld te livestreamen op Instagram en een foto met de tekst 'Fuck Antwerp' te plaatsen. Kortrijk-ploeggenoot Kristof D'haene reageerde met een knipoog. "Hij was rustig, verstandig", grapte hij. "Het was een beetje uitdagend, maar dat hoort bij het voetbal. Het is een goeie jongen, geloof me. En op het veld is hij een topspeler. We zijn blij dat hij bij ons is."

Sporza-verslaggever Peter Vandenbempt heeft desondanks weinig op met het gedrag van Lamkel Zé. 'Didier Lamkel Zé is erin geslaagd om de indruk te geven dat hij de man van de match was. Dat was hij ook als clown, showman of aansteller, maar zeker niet als voetballer, schrijft hij.

Lamkel Zé deelde verder nog de Instagram-berichten die hij had gekregen, waaronder meerdere racistische reacties. 'Het resultaat na de nederlaag', zo schrijft hij zelf bij een eerste bericht waarbij een emoticon van een aap te zien is.