Bezorgdheid over voetballers in Indonesië na ramp: 'We zijn heel, heel waakzaam'

Bezorgdheid over voetballers in Indonesië na ramp: 'We zijn heel, heel waakzaam'

03-10-2022 19:16 Laatste update: 20:41
7

Thomas Doll is bezorgd over de mentale gemoedstoestand van zijn spelers bij Persija Jakarta. Zaterdag overleden er minimaal 125 mensen na rellen bij een voetbalwedstrijd tussen Arema FC en Persebaya Surabaya. Tegenover BILD vertelt de oefenmeester over de impact bij zijn voetballers.

"We zullen dinsdag voor het eerst weer gaan trainen en aan onze spelers vragen of ze een psycholoog willen", vertelt de oud-speler van onder meer Hamburger SV. "Ik ben onuitsprekelijk verdrietig over wat er is gebeurd. De eerste gesprekken hierover heb ik met mijn spelers al gevoerd. Ze zijn allemaal begrijpelijkerwijs erg bezorgd. Dit heeft echt niets meer met voetbal te maken."

De wedstrijd tussen Arema FC en Persebaya Surabaya was voor minimaal 125 mensen uiteindelijk de laatste wedstrijd die ze zagen. De meeste supporters overleden in de verdrukking toen mensen het stadion wilden ontvluchten nadat de politie traangas had gebruikt. Uiteindelijk kwamen 180 mensen in het ziekenhuis terecht en dat maakt het de dodelijkste ramp in de geschiedenis van het voetbal.

Doll is sinds 2022 trainer van Persija Jakarta. In zijn loopbaan als voetballer was hij onder andere meervoudig international voor het Duitse nationale elftal. Volgens hem heeft deze ramp ook veel invloed op zijn spelers. "Het zal lang duren om deze tragedie te verwerken. Dit maakt ons allemaal heel, heel erg waakzaam."