'Portugal en Spanje slaan handen ineen met Oekraïne voor bid WK 2030'

'Portugal en Spanje slaan handen ineen met Oekraïne voor bid WK 2030'

04-10-2022 09:08
31

Oekraïne wil samen met Spanje en Portugal het WK van 2030 gaan organiseren. Het land van president Volodymyr Zelenski heeft daarvoor een aanvraag gedaan bij de Zuid-Europese landen die zich al kandidaat hadden gesteld. Spanje en Portugal hebben dat aanbod geaccepteerd.

Portugal en Spanje stelden zich al eerder kandidaat voor het organiseren van dit toernooi, maar dinsdag is daar Oekraïne dus bijgekomen. Door verschillende Portugese media wordt gemeld dat het idee achter het bid is, dat voetbal kan bijdragen aan hoop en vrede wereldwijd. De officiële bevestiging van de hernieuwde samenwerking zal snel volgen. Oekraïne zal in de eerste opzet voornamelijk landen verwelkomen voor de groepswedstrijden van het eindtoernooi in 2030.

Voor het WK over acht jaar zijn nog meer combinaties van landen in de race als kanshebbers. Zo hebben Argentinië, Uruguay, Panama en Chili een gezamenlijk bid opgezet en ook Egypte, Griekenland en Saoedi-Arabië willen het eindtoernooi organiseren. De redenen dat landen een WK willen opzetten zijn uiteenlopend. Zo krijg je meer toerisme voor de speelsteden van het toernooi en zijn mensen vaak gelukkiger als er een WK of EK in hun land is georganiseerd. Eerder gaf de voorzitter van de UEFA al aan dat zijn voorkeur voor het toernooi in 2030 uit gaat naar het bid van Spanje en Portugal.