TOP Oss en FC Den Bosch maken gezamenlijke beslissing over uitsupporters

TOP Oss en FC Den Bosch maken gezamenlijke beslissing over uitsupporters

04-10-2022 14:30
66

De wedstrijden tussen TOP Oss en FC Den Bosch zullen de komende drie jaar zonder uitsupporters gespeeld worden, laten beide clubs weten via de officiële kanalen. Dit is besloten naar aanleiding van de rellen op 17 september tijdens het onderlinge duel in Stadion De Vliert in Den Bosch.

De wedstrijd tussen beide Brabantse clubs wordt al jaren als derby aangemerkt in de Keuken Kampioen Divisie, maar 17 september van dit jaar ging het pas echt mis. Verschillende delen van het stadion werden gesloopt en op de tribune was er veel onrust tussen de supportersgroepen. FC Den Bosch won de wedstrijd uiteindelijk overtuigend met 4-1 van TOP Oss.

Wedden

Meer odds

In samenspraak met verschillende partijen, zoals de gemeente en de KNVB is dus besloten om de komende drie jaar geen uitsupporters toe te laten tot de onderlinge duels. "Voetbal is een sport die mensen wil verbinden. Geweld zoals bij de wedstrijd van 17-9 past daarbij niet. TOP Oss, FC Den Bosch, de politie, OM en de gemeenten Oss en ‘s-Hertogenbosch hebben samen besloten dat de wedstrijden tussen beide clubs voorlopig zonder uitsupporters gespeeld worden."

FC Den Bosch is terug te vinden op de negentiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De gewonnen wedstrijd tegen nummer dertien TOP Oss was een van de twee duels die tot nu toe werden gewonnen. Het volgende duel tussen beide ploegen is gepland op 3 februari 2023.