'Wormuth heeft het moeilijk en maakt zich intern boos over bijnaam in Groningen'

'Wormuth heeft het moeilijk en maakt zich intern boos over bijnaam in Groningen'

04-10-2022 17:50
95

Frank Wormuth heeft het moeilijk als trainer van FC Groningen. De trainer probeert intern en extern vertrouwen en positiviteit uit te stralen, maar volgens het Dagblad van het Noorden 'lijkt hij de kritiek op zijn functioneren steeds slechter te trekken'.

Wormuth raakte na de kansloze nederlaag tegen koploper AZ (1-4) zwaar geïrriteerd en verliet volgens het regionale dagblad de mixed-zone zelfs 'zichtbaar geëmotioneerd'. In een interview met OOG TV bleef de Duitse trainer zijn emoties amper de baas. "Wat ik hier beleef... Jullie begrijpen het niet", zei hij onder meer. "De pers is veel te kritisch."

Vorige week maakte Wormuth zich intern ook nog eens boos over het feit dat hij door sommige spelers 'opa' genoemd zou worden, aldus Voetbal International. Die bijnaam stond in het Dagblad van het Noorden. 'Wormuth deed daarop verwoede pogingen om de bron boven tafel te krijgen.'

In gesprek met VI ontkent Wormuth dat hij moeite heeft met de benaming. De Duitser doet het af met een grapje. "Het opa-verhaal vind ik geen probleem. Ik heb mijn dochter nog opgebeld om te vragen of ze zwanger is." Bij OOG TV, na Groningen-AZ, maakte hij een andere indruk. "Er worden dingen gezegd die niet waar zijn. Ik lees het en denk: wat is dit dan?"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie