Van der Vaart kritisch op Schreuder: 'Hij brengt zichzelf in de problemen'

Van der Vaart kritisch op Schreuder: 'Hij brengt zichzelf in de problemen'

4 oktober - 18:04 Laatste update: 18:18
42

Alfred Schreuder brengt zichzelf in een lastig parket. Dat stelt Rafael van der Vaart, die afgelopen zaterdag een gewijzigde basiself van Ajax teleur zag stellen tegen Go Ahead Eagles (1-1).

Schreuder liet Edson Álvarez, Steven Berghuis, Steven Bergwijn en Mohammed Kudus buiten de basiself en gaf Florian Grillitsch, Davy Klaassen, Lucas Ocampos en Brian Brobbey een kans. Door te rouleren brengt Schreuder zichzelf in de problemen, constateert Van der Vaart. Hij neemt de spitspositie als voorbeeld.

"Brobbey deed het heel erg goed, maar Kudus ook. Dan kun je Kudus eigenlijk niet eruit halen. Je geeft jezelf problemen. Dan denk ik: laat het gewoon staan zoals het staat", aldus Van der Vaart bij Rondo op Ziggo Sport.

De oud-international trekt de vergelijking met de situatie van Casemiro onder Erik ten Hag bij Manchester United. De Braziliaan werd voor maximaal zeventig miljoen euro overgenomen van Real Madrid, maar zit op de bank. Van der Vaart: "Manchester United speelde na zijn komst fantastisch. Dan kun je hem ook niet opstellen en hij speelt nu nog steeds niet."

"Als spits heb je vertrouwen nodig", schakelt hij weer naar Ajax. "Als jij eruit wordt gehaald, de andere spits scoort en jij weer een kans krijgt, is dat ook niet lekker. Dan voel je te veel druk om te moeten scoren. Soms is dat helemaal niet goed, al ben ik enorm fan van Kudus."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie