Van der Vaart beschermt Schreuder: 'Dat vind ik wel heel erg ver gaan'

Van der Vaart beschermt Schreuder: 'Dat vind ik wel heel erg ver gaan'

05-10-2022 08:11 Laatste update: 09:20
159

Rafael van der Vaart springt op de bres voor Alfred Schreuder. De voormalig middenvelder is kritisch op de Ajax-trainer, al uit hij ook zijn ongenoegen over het deel van de aanhang dat 'Schreuder rot op' zong.

Ajax liep in eigen huis tegen SSC Napoli tegen een historische 1-6 nederlaag aan."Dit was echt verschrikkelijk, zo eerlijk moeten we zijn", oordeelt Van der Vaart bij Ziggo Sport. "De puf is uit het elftal, te veel spelers zijn niet in vorm. Ze werden van het kastje naar de muur gespeeld." 

Hoewel Ajax op voorsprong kwam, kon Napoli in het restant van de wedstrijd zes keer door de Amsterdamse defensie snijden. Van der Vaart spreekt van een 'hele matige wedstrijd'. "Ajax is gewoon zoekgespeeld door een hele goede ploeg. Ze maakten het Napoli ook niet heel moeilijk. Het was een avond om snel te vergeten."

Met de entree van Davy Klaassen en Brian Brobbey greep Schreuder pas achttien minuten voor tijd voor het eerst in. "Ik vind dat echt onbegrijpelijk als je zo speelt, dan moet je eerder iets doen. Dan gebeurt er misschien nog wat", foetert Van der Vaart. "Tadic is ook totaal niet in vorm. Je moet respect hebben voor wat hij heeft gedaan voor Ajax, dat heb ik ook, maar er komt een tijd dat je zegt: hij speelt slecht, ik wissel hem. En dan roept het publiek al: Schreuder rot op. Dat vind ik wel heel erg ver gaan."