Weer een topprestatie van Schmidt: Het was een geweldige wedstrijd

Weer een topprestatie van Schmidt: "Het was een geweldige wedstrijd"

06-10-2022 07:29
97

Roger Schmidt kan onmogelijk zeggen dat het niet goed gaat met Benfica. Woensdag wist zijn ploeg het sterrenensemble van Paris Saint-Germain op een 1-1 gelijkspel te houden in de Champions League. Dat resultaat volgt na al die overwinningen in de competitie.

Benfica maakte ook tegen PSG indruk en na afloop was Schmidt bijzonder enthousiast. "Of je me mag feliciteren? Je kunt zeggen wat je wilt, maar ik begrijp wat je bedoelt... Het was een geweldige wedstrijd tegen een geweldig team, alles was mogelijk: winnen, gelijkspelen en verliezen. We moesten in onszelf geloven, ik ben blij met de prestatie. De verdediging was geweldig, de sfeer was fantastisch", vertelt Schmidt.

Wedden

Meer odds

"Met dit gelijkspel kun je zien dat de groep sterk is. We hebben nu een moeilijke wedstrijd in Parijs. Alles is mogelijk. Het zou een heel belangrijk punt kunnen zijn. We zijn halverwege en het ligt allemaal in onze handen. Zeven punten uit drie wedstrijden is goed, maar we zijn nog steeds niet door. Ik denk altijd na over hoe ik het team kan helpen. Soms wat emotioneler, maar ik moet klaar zijn om beslissingen te nemen, tactische besluiten te nemen en wissels door te voeren. Ik moet gefocust zijn."

"We hebben dapper voetbal gespeeld en geloofden in onszelf. Ik ben erg blij met deze prestatie. Ik denk dat dit de beste sfeer was die ik ooit heb meegemaakt. Al denk ik dat onze fans nog beter kunnen", zegt Schmidt. Benfica speelt in de Champions League tegen Benfica, Juventus en Maccabi Haifa.