WK in gevaar voor Walker: verdediger inmiddels succesvol geopereerd

WK in gevaar voor Walker: verdediger inmiddels succesvol geopereerd

06-10-2022 14:59 Laatste update: 15:02
10

Het is onduidelijk of Gareth Southgate op het WK in Qatar kan beschikken over Kyle Walker. De Engelse verdediger liep tijdens het duel met Manchester United van afgelopen zondag (6-3 winst) een liesblessure op. Donderdag werd hij geopereerd.

In eerste instantie was het niet duidelijk hoe ernstig de blessure van de rechtsback zou zijn. Na afloop van de wedstrijd Manchester City - FC Kopenhagen (5-0) werd trainer Pep Guardiola nog eens gevraagd of Walker kans maakt om op tijd te hersteld te zijn voor het WK, waarop hij aan SkySports liet weten "geen idee" te hebben. 

Inmiddels is Walker, die in totaal zeventig keer in actie kwam voor Engeland en onder Southgate een vaste waarde is, succesvol geopereerd aan zijn blessure. "Ik kan me nu weer volledig focussen op mijn herstel om zo weer fit te worden. Ik ga mijn teamgenoten elke dag aanmoedigen", aldus de verdediger in een bericht op Twitter.

Of hij op tijd fit zal zijn om zo een plekje af te dwingen in de selectie van Southgate, zal nog moeten blijken. De manager heeft met onder anderen Trent Alexander-Arnold en Reece James aan rechtervleugelverdedigers in ieder geval geen gebrek.