Van Nistelrooij wijst naar 'leiders' van PSV: 'Die zijn 23, sturen de boel aan'

Van Nistelrooij wijst naar 'leiders' van PSV: 'Die zijn 23, sturen de boel aan'

6 oktober - 19:06
23

Aan leiderschap ontbreekt het niet in de spelersgroep van PSV, vindt Ruud van Nistelrooij. De trainer heeft gezien dat Cody Gakpo en Armando Obispo zich laten horen.

Na de blamage tegen SC Cambuur (3-0) hebben de PSV'ers met elkaar gesproken. Op de vraag van ESPN of er genoeg leiders zijn in de selectie, antwoordt Van Nistelrooij bevestigend: "Ja, absoluut. Uiteraard."

"We hebben een jonge ploeg", gaat de trainer verder. "Als je vandaag ook weer ziet... Saibari, Vertessen, Simons zijn met zijn drieën gemiddeld twintig. Obispo en Gakpo zijn dan ervaren jongens. Die rol nemen zij ook in het team. Die zijn 23, dat zijn eigenlijk ervaren spelers die de boel aansturen. En dan heb je nog Ramalho in het centrum die écht ervaren is, dus dat is altijd handig."

Jarrad Branthwaite, Jordan Teze en Guus Til zijn hun basisplaats kwijtgeraakt voor het Europa League-duel met FC Zürich. "Het schema is moordend", verklaart hij. "We hebben op die plek meerdere goede spelers en we weten wat er nog komen gaat de komende vijf weken. Dat neem je ook mee in het rouleren van spelers."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie