Slot ondanks voorsprong blij met gelijkspel: 'Zij waren 90 minuten lang de betere'

Slot ondanks voorsprong blij met gelijkspel: 'Zij waren 90 minuten lang de betere'

06-10-2022 23:53 Laatste update: 07-10-2022 00:06
81

Arne Slot geeft toe dat hij met zijn ploeg een lastig avond heeft gehad tegen FC Midtjylland. Uiteindelijk werd het 2-2 tegen de Denen, nadat Feyenoord een 0-2 voorsprong uit handen gaf. Ondanks die twee vroege doelpunten kan Slot wel leven met een gelijkspel.

"Ik denk dat Midtjylland de gehele wedstrijd de betere ploeg is geweest", vertelt de oefenmeester na de wedstrijd bij Veronica. "Het was in de rust een geschenk dat we met 0-2 voorstonden, maar je wist dat het nog geen uitgemaakte zaak was dat we zouden winnen. Uiteindelijk denk ik dat we misschien wel blij mogen zijn met een punt. Dat voelt natuurlijk niet zo als je een voorsprong weggeeft, maar als je het scoreverloop weglaat mogen wij het meest blij zijn met het gelijke spel."

Slot geeft ook aan dat de wedstrijd van donderdagavond liet zien dat er werk aan de winkel is voor Feyenoord. "Je ziet dat als we tegen teams komen met dit soort weerstand, dat we nog een lange weg te gaan hebben. Dan heb ik het over de zuiverheid van passes als je onder druk staat. Ook het tempo mag bij ons omhoog, want hoe wij dat nu doen is niet genoeg om hen niet te laten voetballen."

Feyenoord kwam op voorsprong door doelpunten van Sebastian Szymanski en Orkun Kökcü. Uiteindelijk nemen de Rotterdammers dus maar één punt mee terug naar Nederland. Zondag wacht voor Feyenoord een thuiswedstrijd tegen directe concurrent in de Eredivisie, FC Twente.