Redder in nood Karlsson nog niet de oude: 'Geest is sterker dan het lichaam'

Redder in nood Karlsson nog niet de oude: 'Geest is sterker dan het lichaam'

07-10-2022 17:52 Laatste update: 18:20
31

Jesper Karlsson bezorgde AZ donderdagavond met een laat doelpunt alsnog de overwinning tegen Apollon Limassol (3-2). De Zweedse aanvaller keert langzaam terug van een spierblessure, maar is volgens zijn trainer Pascal Jansen zeker nog niet de oude.

De vleugelspeler luisterde afgelopen zaterdag zijn rentree tegen FC Groningen al op met een doelpunt. Een kleine week later, in het Conference League-duel met de Cyprioten, was hij opnieuw trefzeker. Een prestatie die volgens Jansen niet onderschat mag worden. "Als je naar zijn trackrecord kijkt is het misschien niet zo bijzonder dat Jesper belangrijk is voor ons. Maar dat is het door omstandigheden wel", aldus Jansen in gesprek met Voetbal International

De oefenmeester van de huidige koploper van de Eredivisie doelt daarmee op de fitheid van Karlsson. "In fysiek opzicht loopt Jesper ver achter. Hij ervaart hoe zwaar het is om na een langdurige blessure terug te komen. Zijn fitheid gaat gestaag vooruit."

Het is nog onduidelijk of Karlsson komende zondag tegen FC Utrecht een basisplaats krijgt. "Jesper schommelt qua inzetbaarheid tussen een halfuur en drie kwartier. Hij is vorige week ook nog ziek geweest. Dat bewijst weer eens dat de geest sterker is dan het lichaam."