Iniesta wil terugkeren bij oude liefde: 'Mijn laatste jaar hier, dan wil ik terug'

Iniesta wil terugkeren bij oude liefde: 'Mijn laatste jaar hier, dan wil ik terug'

11-10-2022 08:39
19

Andrés Iniesta mikt op een terugkeer bij FC Barcelona. De middenvelder speelt nu nog bij Vissel Kobe en wil daar ook nog één jaar blijven. Daarna zou hij graag terugkeren bij de club uit Catalonië, waar hij jarenlang furore maakte.

"Ik speel nog een jaar bij Vissel Kobe", vertelt Iniesta in gesprek met La Gazetta dello Sport. "Daarna moeten we gaan kijken wat ik verder wil gaan doen. Ik zou het echt fantastisch vinden om terug te keren bij Barcelona.” In welke functie hij terug wil keren weet Iniesta nog niet. De Spanjaard is in ieder geval breed geïnteresseerd. “Het is mijn thuis, in welke rol ik terug zal keren weet ik nog niet. Een functie als trainer of sportief directeur zou ik heel leuk vinden."

Iniesta heeft ook alle vertrouwen in zijn vriend Xavi, die nu hoofdtrainer is van Barcelona. Woensdag wacht een belangrijk duel voor de club, Internazionale is dan in Camp Nou de tegenstander. Het duel is van belang voor wie er door zal gaan naar de volgende ronde in de Champions League. "We hebben het erover gehad en dit is een belangrijke wedstrijd. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goedkomt."

De 38-jarige middenvelder won enorm veel prijzen in zijn loopbaan, waaronder het WK in 2010 en het EK in 2008 en 2012. Ook werd hij meerdere malen kampioen van Spanje en won hij de Champions League met Barcelona.