Fabrizio Romano: Campos volgt Xavi Simons bij PSV, 10 à 12 miljoen nodig

Fabrizio Romano: Campos volgt Xavi Simons bij PSV, 10 à 12 miljoen nodig

11-10-2022 09:25 Laatste update: 10:50
92

De verrichtingen van Xavi Simons bij PSV worden in de gaten gehouden door Paris Saint-Germain. Luis Campos, technisch directeur van de Franse kampioen, is gecharmeerd van de negentienjarige middenvelder.

Simons is 'wanted' door Campos, meldt transferexpert Fabrizio Romano. Het nieuws volgt op de bevestiging van Marcel Brands, algemeen directeur van PSV, dat er een clausule in het contract van de jeugdinternational staat. Daardoor zou Simons kunnen terugkeren naar PSG.

Simons kan door Paris Saint-Germain voor een contractueel vastgelegd bedrag, dat naar verluidt tussen de 10 en 12 miljoen euro ligt, worden teruggehaald. Geen enkele andere club heeft zo'n clausule. Hoe lang de contractuele afspraak geldig is, liet Brands niet los. Wel maakte hij duidelijk dat het niet tot het einde van Simons' contract, tot medio 2027, zal duren.

PSV nam Simons afgelopen zomer transfervrij over van PSG. In negen competitiewedstrijden was hij goed voor zes doelpunten en drie assists. John de Jong ontkende ruim een maand geleden nog dat er een clausule in zijn contract stond. "Hij is van ons. Hij heeft een vijfjarig contract. Wat PSG zegt, daar kan ik niks mee", aldus de vertrokken technisch directeur.