'Nieuwe klap voor Vanheusden: AZ moet verdediger voorlopig missen'

'Nieuwe klap voor Vanheusden: AZ moet verdediger voorlopig missen'

12-10-2022 07:25 Laatste update: 07:31
46

Een flinke domper voor AZ-verdediger Zinho Vanheusden. De 23-jarige Belg leek in Alkmaar af te rekenen met zijn blessureperikelen, maar hij is nu opnieuw in de lappenmand beland.

Gazet van Antwerpen meldt dat Vanheusden een breukje in de voet heeft opgelopen. Na een duel met Bas Dost werd hij hard geraakt door de FC Utrecht-spits. Verder onderzoek heeft uitgewezen dat hij meerdere weken aan de kant staat. Het is een nieuwe tegenslag voor de mandekker, die door AZ wordt gehuurd van Internazionale. In zijn loopbaan stond hij al geregeld voor langere tijd aan de kant met blessures.

Vanheusden debuteerde pas begin oktober voor de Alkmaarders. "Ik voel me elke week beter. We hebben alles stap voor stap opgepakt. Ook gezien mijn verleden moesten we het even iets anders aanpakken om echt fit te worden", liet hij vorige week nog weten aan VoetbalPrimeur na het Conference League-duel met Apollon Limassol. Het WK lijkt de enkelvoudig Rode Duivel nu wel op zijn buik te kunnen schrijven.

Voor AZ-coach Pascal Jansen is Vanheusden de tweede verdediger die wegvalt. Ook Bruno Martins Indi kampt met een blessure. Sportief gaat het de Alkmaarders desondanks voor de wind met een eerste plaats in de Eredivisie.