Schmidt snoept PSG weer punten af: 'Ik ben trots, we spelen met veel geloof'

Schmidt snoept PSG weer punten af: 'Ik ben trots, we spelen met veel geloof'

12-10-2022 07:44
18

Het gaat Roger Schmidt voor de wind als trainer van Benfica. Door het knappe gelijkspel bij Paris Saint-Germain lonkt kwalificatie voor de knock-outfase van de Champions League.

Benfica speelde net als een week geleden met 1-1 gelijk tegen de Franse sterrenformatie. "Ik ben trots natuurlijk. Mijn ploeg speelt met heel veel geloof, zelfs in wedstrijden waarin we de underdog zijn", vertelt Schmidt op de persconferentie. De Duitser is blij dat O Glorioso zich herstelde na een achterstand. "We gaven nooit op, we speelden goed. Het maakt mij trots en blij, deze spelers hebben een geweldige mentaliteit."

Schmidt denkt dat de remise een 'eerlijk resultaat' is. "De twee wedstrijden die we tegen PSG gespeeld hebben, zeggen veel over ons team." Desgevraagd geeft de ex-coach van PSV toe dat er met wat geluk zelfs nog meer in had gezeten in het Parc des Princes. "Er waren momenten dat we echte scoringskansen hadden kunnen creëren. We kregen niet veel kansen, maar PSG ook niet. Beide teams verdedigden goed. We hadden de tweede kunnen maken, maar 1-1 is het juiste resultaat."

Schmidt vertelt dat hij helemaal op zijn plek is bij Benfica. "Ik geloof in een aanvallende speelstijl en daarom ben ik hier. Ons vertrouwen is gegroeid door de overwinningen en zelfs in grote wedstrijden, zoals nu tegen PSG, speelden we goed voetbal. De spelers hebben een geweldige instelling en veel kwaliteit. Ik hoop dat we zo doorgaan."

De Duitse oefenmeester ging ook in op het optreden van Fredrik Aursnes, die verrassend de geblesseerde David Neres verving als hangende linksbuiten. "Aursnes heeft Neres op zijn eigen manier vervangen. Hij is een betrouwbare speler. Hij is goed in het druk zetten en sterk aan de bal. Hij loopt ook veel. Hij toonde al deze kwaliteiten. Hij speelde goed, vind ik."