'Misschien zou topfitte Tannane het verschil kunnen maken voor Ajax tegen Napoli'

'Misschien zou topfitte Tannane het verschil kunnen maken voor Ajax tegen Napoli'

12-10-2022 14:30 Laatste update: 14:39
45

NEC beleeft vooralsnog een hoop plezier aan Oussama Tannane, die afgelopen zomer voor een terugkeer in de Eredivisie gekozen heeft. Een bewuste stap, vertelt zijn zaakwaarnemer Menno Groenveld in de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast.

Groenveld kent Tannane al lang en begeleidt hem namens Pure Sports Management, het makelaarskantoor waar Groenveld eigenaar van is. "Ik was negentien of twintig toen we elkaar leerden kennen. We hadden snel een klik en altijd fijn met elkaar gewerkt. Ik heb veel tijd met Ous doorgemaakt. Bij Saint-Étienne, maar ook in Spanje (bij Las Palmas, red.) en Heracles Almelo. Afgelopen winter is hij naar Göztepe gegaan, maar er waren ook aanbiedingen uit Saudi-Arabië en het Midden-Oosten, waar hij voor veel geld kon tekenen."

"Hij had een sportieve drang en vond het te vroeg om naar dat soort landen te gaan omdat hij zich wilde laten zien. Ik vind het fantastisch als een speler tegen mij zegt: doe maar geen Saudi-Arabië, want ik heb te hard gewerkt om daar nu te spelen. Toen kwam Göztepe voorbij. Ik dacht dat hij daar niet heen wilde, maar hij was meteen enthousiast en na een goed gesprek met de trainer en directie wilde hij het graag doen. Het stadion is mooi, goede fans, goed leven.. We hebben bewust voor een half jaar getekend."

Mede door blessures kwam Tannane niet echt uit de verf in Turkije. "Hij heeft een paar maanden niet gespeeld door de situatie bij Vitesse en was wel fit, maar niet wedstrijdfit. De trainer wilde hem per se fit hebben. Oussama kent zijn lichaam zelf het beste en wilde rustig fit worden, maar dat wilde de trainer niet. Na een paar dagen raakte hij geblesseerd aan zijn kuit, omdat ze hem overwerkt hadden. Dat duurde een paar weken en vervolgens kreeg hij corona. Ik geloof niet in pech, maar dit was wel echt pech. De club degradeerde toen hij wedstrijdfit was."

Tannane tekende voor één jaar met een optie voor nog een jaar bij NEC en staat op één goal en vier assists in zeven wedstrijden. Ook bij Vitesse overlegde hij uitstekende cijfers. "Als hij topfit is, wat hij nu aan het worden is, zou ik niet weten waarom hij niet bij Ajax kan spelen", zegt Groenveld. "Ik denk ook dat hij het verschil zou kunnen maken. Ik hoop dat ze in de top nog gaan zien dat deze jongen echt goed kan voetballen. Als je Ajax tegen Napoli ziet, misschien zou Oussie wel het verschil kunnen maken in zo'n wedstrijd. NEC heeft hem een mooi project voorgeschoteld. Hij wil gewoon lekker voetballen en dat is wat hij nu ook doet. Ik heb het afgelopen weekend echt van hem genoten. Ik verwacht dat je nu iedere week een goal en een assist gaat zien, want hij is nu écht fit aan het worden, haha."

"Het is zijn droom om naar het WK te gaan. Hopelijk ziet de trainer dat hij goed presteert", zegt Groenveld over de wens van Tannane om met Marokko naar het WK te gaan. "Ik denk dat hij zeker iets toe kan voegen aan de Marokkaanse selectie."

In #DoneDeal komt niet alleen de situatie van Tannane voorbij, maar onder meer ook de interesse van NEC in Ricardo Pepi, de AZ-transfer van De Wit, Jeroen Lumu en de geklapte miljoenendeal van Tissoudali