Janssen plaatst vraagtekens: 'Ajax heeft 2de elftal in KKD, laat hem daar spelen'

Janssen plaatst vraagtekens: 'Ajax heeft 2de elftal in KKD, laat hem daar spelen'

12-10-2022 21:40 Laatste update: 21:48
59

Alfred Schreuder geeft de jonge Youri Baas momenteel de voorkeur boven Owen Wijndal bij Ajax. De trainer heeft daar zijn redenen voor, maar het zorgt alsnog voor gefronste wenkbrauwen bij de analisten van RTL.

Op bezoek bij Napoli liet Schreuder de achttienjarige Baas invallen, terwijl Wijndal de gehele wedstrijd op de bank bleef. "Baas doet het eigenlijk al een hele tijd goed. Hij is achttien jaar en is fit", legde Schreuder na afloop uit. "Owen was vijf weken geblesseerd en heeft nog geen minuut gespeeld in de laatste periode, alleen in een oefenwedstrijd. Ik koos voor Baas, dat was niet tegen Owen. Dit is een wedstrijd op Champions League-niveau, dat mogen we niet vergeten."

Kersvers Vitesse-assistent Theo Janssen snapt Schreuder niet helemaal. "Als je een international op de bank hebt zitten in zulk soort wedstrijden en je wil kwaliteit brengen, dan kies je toch altijd voor die international? Anders is het gewoon weggegooid geld." Hedwiges Maduro vult aan: "Bij Volendam mocht Baas ook al invallen, terwijl hij een paar dagen daarvoor nog had gespeeld bij Jong Ajax. Dat is ook opvallend."

Janssen vraagt zich af waarom Ajax niet meer doet om Wijndal wedstrijdfit te krijgen. "Ajax is een grote club en speelt met zijn tweede elftal in de KKD. Volgens mij mag hij daar nog spelen. Laat hem dan daar minuten maken. Dan is hij weer fit, want Wijndal is toch een prima speler? Maar misschien traint hij als een natte krant, dat zou ook kunnen en zien wij niet."