Sowah mocht weg van Schreuder, maar vindt nu zijn plek: 'Zelfs geen gesprek'

Sowah mocht weg van Schreuder, maar vindt nu zijn plek: 'Zelfs geen gesprek'

13-10-2022 09:33
36

In de Belgische competitie wil het nog niet zo vlotten met Kamal Sowah, maar in de Champions League heeft hij er al twee in liggen. Sowah is nog altijd een van de duurste aanwinsten uit de geschiedenis van de club en is blij nu de kans te krijgen.

Sowah werd met grote verwachtingen in huis gehaald en moest het nieuwe goudhaantje van Club Brugge worden. Onder Philippe Clement verloor hij echter zijn plek en na de komst van Alfred Schreuder vertrok hij tijdelijk richting AZ.

Wedden

Meer odds

Schreuder leek geen vertrouwen in Sowah te hebben. "Terwijl ik zelfs geen gesprek met hem heb gehad", vertelt Sowah in Het Nieuwsblad. "Ik sloot na de stage aan, maar kreeg te horen dat ik mocht vertrekken. Jammer, ik had me op z'n minst aan hem willen tonen, maar die kans gaf hij me niet."

Ook bij AZ wilde het maar niet vlotten voor Sowah. Een vertrek bij Club Brugge leek dus in de maak, maar dat wilde Sowah niet. "Ik had hier niet getekend om dan een jaar later door een achterdeurtje te vertrekken. Ik was erop gebrand om mezelf opnieuw te bewijzen. So far, so good, met dank ook aan de coach", besluit hij met lof voor zijn huidige trainer Carl Hoefkens.

Sowah scoorde in de Champions League tegen FC Porto en Atlético Madrid.