Kishna drukt stempel op ADO: 'Andere spelers voelen zich daar comfortabel bij'

Kishna drukt stempel op ADO: 'Andere spelers voelen zich daar comfortabel bij'

13-10-2022 19:49 Laatste update: 19:55
3

Ricardo Kishna heeft een zeer positieve invloed op zijn medespelers, zo stelt Dirk Kuyt. De aanvaller keerde onlangs terug bij ADO Den Haag en drukte meteen zijn stempel op de Keuken Kampioen Divisie-club.

Kishna kwam afgelopen weekend tegen FC Eindhoven na zestig minuten in het veld. Kuyt, die uiteindelijk met 1-0 won, zag de linkspoot zijn ploeggenoten meteen naar een hoger niveau tillen. "Als je creativiteit en rust, zoals Kishna heeft, in het elftal kan brengen, dan voelen andere spelers zich daar comfortabel bij", aldus de oefenmeester in gesprek met Omroep West

Voor de wissel wist ADO, dat momenteel vijftiende staat, aanvallend geen vuist te maken. "In de eerste helft lagen de ruimtes er ook, maar toen vond ik ons nerveus aan de bal. Maar toen Ricardo kwam, ging iedereen makkelijker voetballen. Het ligt ook aan de manier van bewegen. Kishna beweegt zich soms- ook zonder bal - over het veld, waardoor er ruimtes ontstaan voor andere spelers."

Komende vrijdag kan de oud-speler van onder meer Ajax en SS Lazio opnieuw aan de bak. Dan staat voor ADO het uitduel met NAC op het programma.