Feyenoord pakt meeslepend punt in Europa League, zorgen om Timber

13-10-2022 20:37
163

Feyenoord is donderdagavond in de eigen Kuip niet verder gekomen dan een meeslepend gelijkspel tegen FC Midtjylland. Het werd net als vorige week 2-2. Quinten Timber en Dávid Hancko maakten de Rotterdamse goals.

Een resultaat was nodig voor Feyenoord, want alle ploegen in Groep F van de Europa League, die verder nog uit SS Lazio en Sturm Graz bestaat, hadden voor de aftrap vier punten. Met Santiago Gimenez in de spits begonnen de Rotterdammers voortvarend aan de wedstrijd.

Toch kreeg Midtjylland in de beginfase de grootste kansen. Justin Bijlow wist de doorgebroken Gustav Isaksen nog af te stoppen, maar in de zestiende minuut was hij kansloos op een vlammend afstandsschot van Emiliano Martínez. Daar ging knullig balverlies van Alireza Jahanbakhsh aan vooraf.

Feyenoord rechtte de rug en begon meteen aanspraak te maken op de gelijkmaker. Na een schot op de paal van Gernot Trauner was het woord aan Timber, die na goed werk van Gimenez en Sebastian Szymanski voor de 1-1 tekende. Op slag van rust raakte diezelfde Timber geblesseerd aan zijn enkel. Hij begon nog wel aan de tweede helft, maar moest zich laten wisselen en is een twijfelgeval voor de Eredivisie-kraker tegen AZ (zondag).

Vlak na rust nam Feyenoord voor het eerst de leiding. Een hoekschop van uitblinker Orkun Kökcü werd met de hak verlengd door Lutsharel Geertruida en Hancko maakte het af: 2-1. Lang kon Feyenoord er niet van genieten, want Midtjylland kwam door een rake kopbal van Erik Sviatchenko binnen tien minuten weer langszij.

De spectaculaire en soms grimmige slotfase, met vooral mogelijkheden voor Feyenoord, leverde geen doelpunten meer op. Door het gelijkspel komt de ploeg van trainer Arne Slot net als Midtjylland op vijf punten. Lazio en Sturm Graz hebben er vier en trappen om 21.00 uur af.