Trefzekere Veerman op zijn plek in aanvallende rol: 'Dat voelde goed'

Trefzekere Veerman op zijn plek in aanvallende rol: 'Dat voelde goed'

14-10-2022 07:39 Laatste update: 07:58
19

Joey Veerman opereerde donderdagavond in het duel met FC Zurich (5-0 winst) vanuit de 10-positie. De middenvelder voelde zich goed op die plek en scoorde twee keer tegen de Zwitsers.

"Ik speelde op 10 ja. Xavi Simons en ik vulden dat vandaag allebei in denk ik. We probeerden allebei uit te komen op die positie. Ik denk dat dat prima ging. Ik heb het vorig jaar ook een paar keer gedaan vanuit die plek en ik merk dat ik dan vaak naar de kant van Cody Gakpo trek om daar de combinaties aan te gaan. En dan is het goed dat Xavi wat meer aan de andere kant staat. Ik heb vandaag redelijk wat ballen aangeraakt, dat voelde goed", aldus Veerman na afloop bij ESPN

De Volendammer bracht PSV na vijftien minuten met een typisch Veerman-schot op 2-0. Tien minuten na rust was hij opnieuw trefzeker. De Eindhovenaren wonnen uiteindelijk gemakkelijk met 5-0. Er kan niet lang uitgerust worden. Komende zondag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Dan komt FC Utrecht op bezoek. "Ik zie geen probleem om zondag weer aan de aftrap te staan."