Verlossende treffer United kwam uit koker Ten Hag: 'Dat gaf de trainer me mee'

Verlossende treffer United kwam uit koker Ten Hag: 'Dat gaf de trainer me mee'

14-10-2022 08:28
25

Scott McTominay bezorgde zijn club Manchester United donderdagavond in extremis de overwinning tegen Omonia Nicosia (1-0). De Schot kwam pas na 81 minuten in het veld en kreeg voorafgaand aan de wissel belangrijk advies van Erik ten Hag.

United had donderdagavond 93 minuten nodig om de Cypriotische muur te slechten. Ten Hag speelde een grote rol in de winst, zo stelde matchwinner McTominay na afloop. "Ze trokken zich steeds meer terug naarmate de wedstrijd vorderde. Daardoor ontstond er veel ruimte op de rand van het strafschopgebied. In die ruimte moest ik terechtkomen en gevaarlijk zijn met schoten. Dat gaf de trainer me vooraf mee", aldus McTominay in gesprek met BT Sports

Wedden

Meer odds

Dat advies wierp zijn vruchten af. Het jeugdexponent van The Mancunians kreeg de bal uit de kluts voor zijn voeten en werkte overtuigend binnen. Door de overwinning op Nicosia staat United na de eerste vier groepswedstrijden op negen punten. Komende zondag wacht het uitduel met Newcastle United, dat slechts één punt minder heeft.