Perez: 'Betrek hem zo min mogelijk in het spel, daarin een sta-in-de-weg voor PSV'

Perez: 'Betrek hem zo min mogelijk in het spel, daarin een sta-in-de-weg voor PSV'

14-10-2022 08:41
62

De analisten van ESPN zijn niet bepaald onder de indruk van de voetballende kwaliteiten van Guus Til. Kenneth Perez en Marciano Vink zien dat de middenvelder aan de bal eigenlijk weinig toevoegt aan het PSV-elftal.

Til kreeg tegen FC Zürich de kans in de spits bij PSV. In de studio van ESPN laat Perez weten dat hij niet onder de indruk is. "Pfff", verzucht de oud-aanvaller, als Til aan bod komt. "Zijn passing is heel bijzonder. Vorig jaar heb ik hem geïnterviewd. Toen zei Til dat hij bij AZ werd gezien als een technisch vaardige middenvelder. Hij heeft wel goede zelfkennis, want hij zei: waar dat vandaan komt, weet ik ook niet. Hij is namelijk verre van een technisch vaardige middenvelder."

"Til is een kilometervreter, maar betrek hem zo min mogelijk bij het spel. Daar is hij gewoon niet zo heel goed in. In het hele spel vind ik hem eigenlijk een beetje een sta-in-de-weg", stelt Perez. Vink mengt zich vervolgens in de discussie. "Dit hoort toch niet zo heel moeilijk te zijn? Je bent profvoetballer om een bal aan te nemen en om hem naar de juiste kleur te spelen."

Perez: "Dat zou je zeggen, maar dat is wel zijn probleem. Hij begon natuurlijk als een komeet in de Johan Cruijff Schaal. Toen kreeg hij ook amper de bal, maar kwam hij wel in de zestien. Maar als hij dat niet doet, zit je te kijken en denk je: Jezus, joh..."