Ook Kerkrade doet komende weken uitsupporters bij Roda JC in de ban

Ook Kerkrade doet komende weken uitsupporters bij Roda JC in de ban

15-10-2022 13:20
40

De gemeente Kerkrade heeft besloten dat Roda JC de komende drie wedstrijden geen uitsupporters mag ontvangen. Die beslissing is gemaakt vanwege ongeregeldheden bij de club eerder dit jaar.

Heracles Almelo, Jong FC Utrecht en Helmond Sport mogen daardoor geen supporters meenemen naar de wedstrijden in het Parkstad Limburg Stadion. De gemeente heeft de beslissing gemaakt nadat supporters gingen rellen in de stad na de Limburgse derby tegen VVV Venlo. 

Wedden

Meer odds

Roda JC is niet de eerste club die geen uitsupporters meer mag ontvangen. Eerder werden fans ook geweerd bij ADO Den Haag en bij wedstrijden van TOP Oss tegen FC Den Bosch zijn ook geen uitsupporters meer welkom. In al deze gevallen werden supporters ook geweerd vanwege ongeregeldheden met supportersgroepen.

Heracles Almelo is niet blij met de beslissing van de gemeente Kerkrade. Zij hadden graag supporters meegenomen naar het bekerduel dinsdag. "Wij betreuren het besluit om uitsupporters te weren in Kerkrade. Doordat het besluit is genomen vanwege wanorde van de supporters van Roda JC, is het jammer dat meereizende fans hier de dupe van zijn", vertelt algemeen directeur op de site van Heracles Almelo.