Viergever wil slechte statistiek in Philips Stadion doorbreken: 'Hele lange reeks'

Viergever wil slechte statistiek in Philips Stadion doorbreken: 'Hele lange reeks'

15-10-2022 15:30
36

Nick Viergever wil de slechte reeks van FC Utrecht in het Philips Stadion doorbreken. Utrecht wist sinds 1996 in de competitie niet te winnen in het stadion van de Eindhovenaren. 

"Meestal ben ik niet van de statistieken, maar dit is wel een lange reeks. Het is aan ons om dit te doorbreken", zegt Viergever. "Het is wel een beetje op en af bij PSV, zoals dat in de hele Eredivisie is. Ook bij Ajax en Feyenoord zie je dat. Die hebben ook allemaal moeilijke fases", vertelt hij bij De Telegraaf.

Viergever maakte als speler van PSV de wedstrijd van de andere kant mee en keert zondag voor het eerst terug in het stadion. "PSV is goed begonnen, kregen toen een klap van de uitschakeling in de Champions League. Toen kwam Cambuur, maar nu pakken ze het weer goed op."

FC Utrecht staat op de negende plek in de Eredivisie. Dat is lager dan gehoopt, zegt de verdediger eerlijk. "We hadden gehoopt dat we verder zouden zijn dan nu het geval is. Het is de realiteit zoals het nu is. De laatste wedstrijden hebben we defensief laten zien, dat de organisatie wel staat. Alleen aan de bal moet het een stuk beter."