'Ik kon makkelijk mee bij Liverpool, achteraf had ik beter naar Ajax kunnen gaan'

'Ik kon makkelijk mee bij Liverpool, achteraf had ik beter naar Ajax kunnen gaan'

17-10-2022 09:54
62

Oussama Assaidi draaide zijn ploeggenoten bij Liverpool helemaal dol op de trainingen. Hij kon naar eigen zeggen makkelijk mee op het niveau van de Engelse grootmacht, maar kreeg in de Premier League amper kansen om dat te laten zien.

"In de trainingen kon ik makkelijk mee", zegt Assaidi, die in 2012 van sc Heerenveen naar Liverpool ging, bij ESPN. "Ik draaide die spelers helemaal dol. Jamie Carragher bijvoorbeeld. Ja, echt. In de Europa League was ik twee keer Man of the Match, maar in de Premier League kreeg ik bijna geen minuten. Hoe moet je het dan laten zien? Achteraf had ik een betere keuze moeten maken door eerst naar Ajax te gaan."

"Alles gaat veel sneller in de Premier League. De duels zijn harder... Je wordt kort gedekt. In de Eredivisie kun je bij wijze van je veters nog gaan strikken", zegt hij over het verschil tussen de Premier League en de Eredivisie. "De Eredivisie wordt elk jaar slechter."

Assaidi maakte tien jaar geleden de overstap naar Engeland na indruk te hebben gemaakt bij Heerenveen. Hij werd door Liverpool uiteindelijk uitgeleend aan Stoke City, waarna hij bij Al-Ahli tekende. In 2019 zette hij na een periode bij FC Twente een punt achter zijn carrière.