Vitesse raakt doelman Scherpen kwijt door knieblessure: 'Veel sterkte, Kjell'

Vitesse raakt doelman Scherpen kwijt door knieblessure: 'Veel sterkte, Kjell'

18-10-2022 16:38
26

Het wordt maar niet rustig onder de Vitesse-lat. Kjell Scherpen heeft een knieblessure opgelopen en is na een operatie weken uitgeschakeld.

Scherpen raakte in de tweede helft van de gewonnen uitwedstrijd tegen SC Cambuur (0-3) geblesseerd aan zijn knie. De schade valt niet mee: onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat hij deze week onder het mes moet. Vitesse doet geen mededlingen over de ernst van de blessure, maar Scherpen zal 'de komende weken' moeten toekijken.

Daan Reiziger viel in voor Scherpen, keepte Cambuur-Vitesse uit en zal vermoedelijk ook het Arnhemse doel verdedigen tegen Kozakken Boys (KNVB Beker), FC Emmen, Sparta, Ajax en Go Ahead Eagles (Eredivisie). Daarna ligt de competitie bijna twee maanden stil door het WK in Qatar.

Vitesse huurt Scherpen tot het einde van het seizoen van Premier League-club Brighton & Hove Albion. De oud-speler van FC Emmen en Ajax keepte tot nu toe zeven officiële wedstrijden. Vitesse heeft - naast Reiziger - nog twee doelmannen achter de hand: Markus Schubert, bijna terug van een zware knieblessure, en Jeroen Houwen.