Club Brugge neemt beslissing over Noa Lang: 'Soort van tijdsdruk voor het WK'

Club Brugge neemt beslissing over Noa Lang: 'Soort van tijdsdruk voor het WK'

18-10-2022 16:54
21

Noa Lang moest de Belgische topper tussen Club Brugge en RSC Anderlecht overslaan vanwege zijn 'moeilijke situatie', maar keert op korte termijn weer terug. Dat laat trainer Carl Hoefkens weten. WK-deelname lijkt echter een lastig verhaal te worden.

Club Brugge ontvangt woensdag STVV en Lang zal dan weer deel uitmaken van de wedstrijdselectie. Afgelopen weekend ontbrak de aanvaller nog, omdat Hoefkens vond dat hij 'een signaal' moest uitsturen. "Het is niet eenvoudig voor hem", vertelt de trainer van Club Brugge op een persconferentie.

"Ik weet dat het WK eraan komt en dat hij met een soort van tijdsdruk zit. Alleen is het voor mij belangrijk om daar niet aan te denken. Presteren op het veld is het belangrijkste. Als hij daar zijn energie in steekt, dan volgt de rest vanzelf. Hij mag het met bepaalde zaken oneens zijn. Maar kansen komen niet vanzelf. Soms heb je geduld nodig, zoals anderen dat in het verleden ook nodig hadden."

Hoefkens geeft Lang allesbehalve op. "Of we de beste Noa nog terug zullen zien bij Club? Dat kan absoluut", zegt hij. "Voor alle duidelijkheid: ik ben enorm tevreden over de wijze waarop hij zich profileert dit jaar."

In Engeland wordt overigens gemeld dat Leeds United in de winter een nieuwe poging wil wagen om Lang naar de Premier League te halen.