Dessers komt eindelijk op gang in Italië: 'Hopelijk is de trein nu vertrokken'

Dessers komt eindelijk op gang in Italië: 'Hopelijk is de trein nu vertrokken'

18-10-2022 17:36 Laatste update: 19-10-2022 11:28
9

Na een wat stroeve start heeft Cyriel Dessers inmiddels de smaak te pakken bij Serie A-promovendus Cremonese. De oud-spits van onder meer Feyenoord en Heracles Almelo maakte afgelopen weekend zijn tweede treffer voor de Italianen en bezorgde zijn club daarmee een punt.

Het duurde een tijdje voordat Dessers het net wist te vinden in de Serie A. Met een beetje meer scherpte had zijn teller al een stuk hoger kunnen staan, zo concludeert hij zelf. "Tegen AS Roma raakte ik het houtwerk en tegen Sassuolo werd een doelpunt door de VAR afgekeurd wegens buitenspel", zegt de Belg in gesprek met Het Belang van Limburg

De lange doelpuntendroogte had volgens de Belg ook te maken met de grote weerstand tijdens de eerste paar wedstrijden. "We hebben een zwaar programma achter de rug, we kregen bijna alle topclubs op ons bord. Dan ligt het voor een spits niet voor de hand om het verschil te maken."

Na zijn treffer tegen Napoli op 9 oktober (1-4 nederlaag) en het doelpunt in het gelijkspel tegen Spezia van afgelopen weekend (2-2) lijkt Dessers nu eindelijk los. "Hopelijk is de trein nu na die tweede goal op rij helemaal vertrokken."