Beslissing valt pas na zestien penalty's in Kerkrade: Heracles lacht, Roda huilt

18-10-2022 23:54 Laatste update: 23:56
50

Heracles Almelo is door in de KNVB Beker, na een bloedstollende penaltyserie. Na 120 minuten spelen stond het nog 2-2 bij Roda-Heracles, waardoor strafschoppen voor de beslissing moesten zorgen.

De eerste helft van Roda-Heracles was allesbehalve aantrekkelijk. Toch wist de thuisploeg via een goal van Romano Postema op voorsprong te komen. Toen Heracles-trainer ook nog eens drie vaste krachten wisselde in de rust, leek Roda de overwinning te kunnen ruiken. Niets was echter minder waar. Elias Sierra en Nikolai Laursen maakten twee snelle goals, waardoor het plots 1-2 stond.

Roda moest toen flink aan de bak, waar de thuisploeg uiteindelijk voor werd beloond. Feyenoord-huurling Lennard Hartjes maakte een goede goal: 2-2. Daardoor eindigde het gelijk en moesten Roda en Heracles gaan verlengen. In die verlenging hadden beide ploegen het zwaar. Zo stond Roda, inclusief een 'witte wissel' uiteindelijk met maar liefst zeven invallers op het veld.

In de verlenging werd er ook niet meer gescoord, waardoor er een bloedstollende penaltyserie volgde, die oneindig voelde. De eerste zes strafschoppen waren raak, daarna misten Heracles en Roda achterelkaar. Daarna gingen de ploegen weer door met raak schieten, tot dat Hartjes aantrad voor de zestiende strafschop. Hij miste de beslissende penalty, waardoor Heracles doorgaat naar de volgende ronde van de KNVB Beker.