Update: meespelen Arsenal-uitblinker tegen PSV toch niet helemaal uitgesloten

Update: meespelen Arsenal-uitblinker tegen PSV toch niet helemaal uitgesloten

19-10-2022 17:25 Laatste update: 17:25
165

Arsenal moet het donderdagavond in het Europa League-duel met PSV waarschijnlijk stellen zonder Gabriel Martinelli. De linksbuiten ontbrak woensdag op de training van The Gunners.

Diverse Engelse media gaan ervan uit dat de Braziliaan niet op tijd fit is voor het treffen met de Eindhovenaren. Mocht hij daadwerkelijk geblesseerd zijn, dan is dat een fikse tegenvaller voor manager Mikel Arteta. Martinelli was dit seizoen in tien Premier League-duels namelijk goed voor zes doelpunten. 

Wedden

Meer odds

Agelopen zondag stond hij nog in de basis tijdens het uitduel met Leeds United. Hij speelde de volle negentig minuten en won het duel uiteindelijk met 0-1. Het is vooralsnog dan ook onduidelijk waar hij precies mee kampt. 

Arteta, die bij winst op PSV zeker is van de volgende ronde, kan voorin beschikken over een groot aantal smaken. Zo kunnen Reiss Nelson, Eddie Nketiah, Fábio Vieira en Marquinhos allemaal als linksbuiten uit de voeten. De aftrap tussen Arsenal en PSV is om 19.00 uur. 

Update: Het is toch niet helemaal zeker dat Gabriel Martinelli het treffen met PSV mist. Dat stelt manager Mikel Arteta op de persconferentie voorafgaand aan het Europa League-duel. "Maar we kijken morgen waar we voor kiezen", laat hij optekenen door Voetbal International.