Ronaldo overschaduwt Ten Hag-succes: 'Respectloos, een absolute schande'

20 oktober 2022 om 11:52

Het gedrag van Cristiano Ronaldo in de slotminuten van Manchester United-Tottenham Hotspur kan absoluut niet door de beugel, vinden analytici in Engeland en Nederland. De Portugese vedette krijgt onderuit de zak.

Ronaldo baarde opzien door in de 89ste minuut op te staan toen bleek dat hij er niet in zou komen, de catacomben in te lopen en ook meteen het stadion te verlaten. Na afloop reageerde manager Erik ten Hag koeltjes, maar analytici in Engeland hebben geen goed woord over voor de 37-jarige Portugees.

"Het is een absolute schande", aldus Sky Sports-analist Danny Mills, oud-speler van Manchester City. "Het is respectloos richting het team, richting de manager en richting de fans. Ze zijn met 2-0 aan het winnen. Wat kan hij daartegenin brengen? Als ze 2-0 achterstonden, zou het nog steeds niet goed zijn, maar wel beter te begrijpen. Ronaldo denkt duidelijk dat hij groter is dan de club."

Maatregelen Ten Hag
Ook in de studio van Viaplay keek men met open mond naar de actie van Ronaldo. Typerend, vindt Sander Westerveld. Hij verwacht dat Ten Hag maatregelen neemt. "Alles staat bij hem in het teken van het team. Hij had er al eerder moeite mee toen Ronaldo eerder naar huis ging (in de voorbereiding, red.). Toen was hij nog mild door te zeggen dat Ronaldo niet de enige was, maar hier kan Ten Hag niet omheen."