Ajax heeft Mexicaan 'in het vizier': 'Ze komen hier regelmatig en zijn serieus'

Ajax heeft Mexicaan 'in het vizier': 'Ze komen hier regelmatig en zijn serieus'

21-10-2022 09:45
44

Ajax heeft de Mexicaanse rechtsback Kevin Álvarez op de korrel. Dat beweert Alan Caleja, directeur van Pachuca. De twee clubs hebben een samenwerkingsverband.

Álvarez is een 23-jarige vleugelverdediger en geldt als één van de belangrijkste spelers bij Pachuca. In de zomer werd hij nadrukkelijk gelinkt aan PSV, maar inmiddels is Ajax de Nederlandse club is met de meeste belangstelling. Althans, dat stelt Calleja.

"Wie zal zeggen?", begint de Pachuca-directeur bij FOX Sports. "Misschien speelt hij over een paar maanden wel in Nederland. Ajax heeft hem in het vizier en ze zijn serieus, zoals ze dat eerder dit jaar ook waren voor Jorge Sánchez." De Mexicaanse rechtsback maakte voor vijf miljoen euro de overstap van Club América naar Ajax.

"Kevin is een jongen die de aandacht trekt", aldus Calleja. "Ik ben eerlijk: op dit moment ligt er geen formele aanbieding op tafel. Maar de Ajax-scouts komen hier regelmatig kijken."

Ajax heeft sinds begin augustus een samenwerkingsverband met Pachuca. De clubs wisselen kennis uit en de Amsterdammers gaan in Mexico helpen met de scholing van trainers, in ruil voor talenten uit de jeugdopleiding. Fernando Álvarez (19) en Julio Pérez (20) mogen al proefdraaien op De Toekomst.