Cambuur geeft gas voor opvolger van De Jong, Sjors Ultee topkandidaat

Cambuur geeft gas voor opvolger van De Jong, Sjors Ultee topkandidaat

23-10-2022 21:00 Laatste update: 24-10-2022 12:21
59

Tim van Duijn

SC Cambuur is momenteel druk bezig met het vinden van een opvolger voor Henk de Jong, die deze week besloot om wegens gezondheidsredenen te stoppen als hoofdtrainer. De naam van Sjors Ultee valt momenteel veelvuldig in Leeuwarden.

Het stoppen van De Jong laat zich voelen bij Cambuur. De club is er flink door aangedaan, maar troost zich met de gedachte dat hij in de toekomst wellicht voor een andere rol behouden blijft, zo gaf algemeen directeur Ard de Graaf al aan bij onder meer Omrop Fryslan en de eigen clubkanalen.

"Mensen worden blij van het perspectief dat hij mogelijk onderdeel uit blijft maken van Cambuur. Henk hoort bij Cambuur en als hij het wil, dan is die mogelijkheid er. Het staat hem vrij, maar wij willen graag met hem verder en zullen het in ieder geval onderzoeken. Dat maakt iedereen blij, want iedereen zal ernaar uitkijken als hij terugkeert. Henk is een collega, een trainer, het gezicht van de club, een clubicoon."

Ultee heeft goede papieren om het over te nemen in Leeuwarden. De momenteel clubloze trainer is benaderd, hoewel meerdere goed geïnformeerde bronnen verzekeren dat Ultee meer dan alleen gepolst is. Aankomende week wordt er verder gesproken. Cambuur wil geen overhaaste beslissingen nemen in de zoektocht naar een nieuwe trainer.