Uitspraken in het Eindhovens Dagblad komen Helmond-speler duur te staan

Uitspraken in het Eindhovens Dagblad komen Helmond-speler duur te staan

22-10-2022 13:15 Laatste update: 14:18
25

Het gaat bij Helmond Sport nog niet van een leien dakje. De club heeft maatregelen genomen tegen verdediger Robin van der Meer, vanwege diens uitspraken in het Eindhovens Dagblad. Helmond heeft Van der Meer geschorst.

Van der Meer is bij Helmond niet meer zeker van een basisplaats en maakte na afloop van de verloren bekerwedstrijd tegen Go Ahead eagles van woensdagavond zijn teleurstelling kenbaar. "Ik was woest toen ik weken geleden hoorde dat ik werd geslachtofferd, dat mag je best weten. Dat heb ik de trainer ook eerlijk verteld. Op een normale manier. Die reserveplek doet afbreuk aan mijn status als aanvoerder, als ik eerlijk ben", vertelde Van der Meer aan de krant. Hij vertelde ook dat het nog maar 'de vraag' is of hij nog wel aanvoerder wil blijven, mocht hij ook tegen Jong PSV niet in de basis starten.

Voor Helmond is dit reden om Van der Meer te straffen. 'Naar aanleiding van zijn interview met het Eindhovens Dagblad onmiddellijk na afloop van de verloren bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles afgelopen woensdag, heeft Helmond Sport besloten om disciplinaire maatregelen te nemen tegen Robin van der Meer. Het gaat hier met name om zijn uitspraken over het feit dat hij de afgelopen competitiewedstrijden niet tot de basis behoorde, en de uitlatingen omtrent zijn gewenste opstelling voor de komende wedstrijden. Helmond Sport is van mening dat de technische staf in alle vrijheid de opstelling moet kunnen bepalen, uitspraken van de aanvoerder over zijn eigen positie dragen daar niet aan bij', laat de club weten.

Van der Meer zal daarom niet bij de wedstrijdselectie behoren tegen Jong PSV, 'waarna de situatie verder zal worden geëvalueerd. 'De moeilijke fase waarin Helmond Sport zich momenteel op sportief gebied bevindt, vraagt om een selectie die als één team strijdt om de gestelde doelen te behalen. Elke vorm van afleiding moet daarbij worden uitgesloten.'

Helmond Sport staat negentiende in de Keuken Kampioen Divisie.