Vitesse herstelt zich na bekerblamage en verslaat Emmen in kelderkraker

22-10-2022 22:55
75

Vitesse heeft de eerste thuiszege van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Phillip Cocu was directe concurrent FC Emmen zaterdag met 2-1 de baas.

Bij Vitesse leek Cocu het lek boven te hebben na de 0-3 zege bij SC Cambuur, maar midweeks volgde een bekerblamage tegen Kozakken Boys. Tegen Emmen leek er al snel een nieuwe tegenslag te volgen. Mark Diemers dacht na negen minuten de score te openen, maar hij stond buitenspel en dus greep de VAR in. De Arnhemmers haalden opgelucht adem en deden dat nogmaals toen de bal na een klutssituatie tegen de paal ging.

Aan de andere kant zag Ryan Flamingo een kopballetje net naast gaan, maar toch viel de openingstreffer vrijwel uit het niets. Gabriel Vidovic kreeg de bal na 26 minuten wat gelukkig voor de voeten en hij trof van dichtbij doel. Kort voor rust verdubbelde Maximilian Wittek de score. Zijn vrije trap ging binnen, nadat zowel de muur als doelman Mickey van der Hart niet bij de les waren.

Emmen scoort dit hele seizoen al bijzonder moeizaam en daarmee zat Vitesse halverwege al op rozen. In de tweede helft maakten de bezoekers weinig aanspraak op de aansluitingstreffer, maar die viel twintig minuten voor tijd toch door een van richting veranderd schot van Diemers. Het was daardoor weer spannend in de Gelredome, maar tot een slotoffensief van de ploeg van Dick Lukkien kwam het niet.

Door de tweede zege op rij in de Eredivisie klimt Vitesse naar plek elf met elf punten. Emmen blijft steken op zes punten en is hekkensluiter.