Bosschaart én Jans eens over late penalty: 'Had niet gegeven hoeven worden'

Bosschaart én Jans eens over late penalty: 'Had niet gegeven hoeven worden'

24-10-2022 07:47
26

FC Twente wist zondagmiddag te winnen door een discutabele penalty in de allerlaatste minuut. SC Cambuur-trainer Pascal Bosschaart, die de taken tijdelijk over heeft genomen van de gestopte Henk de Jong, vindt het belachelijk. Zelfs collega Ron Jans erkent dat de penalty niet gegeven had hoeven worden. 

Volgens Bosschaart had Doke Schmidt zijn arm tegen zijn lichaam aan. "Ik snap er echt niks van. Ik weet niet zo goed wat de reglementen zijn, maar waar moet hij zijn arm anders laten? Is de VAR leidend of de scheidsrechter?", zegt hij met vuur in zijn ogen bij ESPN.

De penalty werd benut door Ricky van Wolfswinkel en zo kwam Twente met  de schrik vrij. "Volgens de regels was het een penalty, maar als voetballiefhebber en van zo dichtbij aangeschoten hoeft het van mij niet", toont Jans zich sportief. "Wij winnen de wedstrijd er wel door. Van mij mogen ze die regel best veranderen, maar wel na vandaag", grapt hij.

Twente profiteerde door de overwinning van misstappen van Feyenoord, AZ en PSV. Daardoor is het weer dichterbij de top-vier gekomen.