Fraser opgelucht: 'Jullie dachten natuurlijk: die Fraser flikkert straks wel om'

24-10-2022 08:35
20

Henk Fraser is blij met de overwinning die hij zondagmiddag heeft geboekt tegen zijn voormalig werkgever Sparta. FC Utrecht was met 3-1 te sterk voor de Rotterdammers.

De Domstedelingen kenden een bliksemstart en kwamen al na zes minuten op voorsprong door Daishawn Redan. Die voorsprong werd in de tweede helft uitgebreid. Door de overwinning kan Fraser weer wat ruimer ademhalen. "Je weet dat jij degene bent die de shit over zich heen krijgt als het niet loopt", zegt hij in het Algemeen Dagblad

Utrecht had dit seizoen nog niet heel veel laten zien. In de KNVB Beker won het ook maar moeizaam tegen amateurs Sportlust'46. "Jullie dachten natuurlijk: die Fraser flikkert straks wel om... Nog even wachten, zou ik zeggen", grapt hij. "Die druk, die spanning; die voel je ja. Ik loop er niet voor weg, hoor. Dan had ik maar voor een veilig cluppie moeten kiezen, waar je die druk niet of veel minder hebt. Maar je hebt er wel mee te maken", aldus de oefenmeester.

FC Utrecht staat door de overwinning op de achtste plek in de Eredivisie, twee punten achter sc Heerenveen, dat volgende week de tegenstander is in het Abe Lenstra Stadion.