Sneijder ziet ook bij PSV een dissonant: 'Hij kan helemaal niet voetballen'

Sneijder ziet ook bij PSV een dissonant: 'Hij kan helemaal niet voetballen'

25-10-2022 17:40 Laatste update: 18:41
76

Wesley Sneijder is naast Edson Álvarez ook geen fan van Ibrahim Sangaré. De Ivoriaan die bij PSV op een relatief vergelijkbare positie speelt als de Mexicaan bij Ajax, is volgens de analist ook iemand die het spel anders moet gaan spelen.

"Die Sangaré wil ook echt alles voetballend oplossen", vertelt de oud-middenvelder over de PSV’er bij Veronica Offside. "Dat is het hem dus niet, want dat is gewoon niet zijn kwaliteit. Hij kan helemaal niet voetballen. Je ziet de frustratie bij Xavi Simons er gewoon vanaf druipen in zo’n wedstrijd." Sneijder was wel iets positiever over Obispo, die er zondag niet goed uit zag bij meerdere treffers van FC Groningen. "Hij is wel een goede speler, verdedigend wel sterk en ook met de drang naar voren toe, maar dit soort momenten kunnen gewoon niet. Ook zijn kopkracht en lange bal is wel echt sterk."

Tijdens hetzelfde programma liet Sneijder weten dat hij ook niets heeft met Álvarez bij Ajax. "Hij speelt alleen maar ballen terug en breed. Je hebt echt niets aan hem. Ze hadden hem afgelopen zomer heel snel naar Londen moeten brengen. Voor het bedrag dat ze daar boden had je twee leuke spelers kunnen halen." PSV en Ajax kregen allebei op deadlineday nog een enorm miljoenenbod binnen van Chelsea voor Sangaré en Álvarez. Uiteindelijk bleven allebei de middenvelders in de Eredivisie.