'Alleen maar lekker als ze mij doormidden willen schoppen, toch?'

'Alleen maar lekker als ze mij doormidden willen schoppen, toch?'

27-10-2022 23:27 Laatste update: 23:31
21

Myron van Brederode plaatste zich donderdag met AZ voor de knock-outfase van de Conference League. De jonge aanvaller werd in de tweede helft gebracht en had met zijn treffer een groot aandeel in de 2-1 overwinning van zijn ploeg op FC Vaduz

Na afloop van de overwinning verscheen Van Brederode, die afgelopen zondag tegen Excelsior al na 38 minuten werd gewisseld (2-1 nederlaag), voor de camera’s van ESPN. "Ik denk dat dit een goed antwoord was. Het was jammer dat ik niet startte tegen Vaduz, maar dit pakte goed uit. De trainer maakte een andere keuze. Jesper Karlsson is weer terug, het was best wel logisch."

Trainer Pascal Jansen nam afgelopen week nog wel even de tijd om met Van Brederode te praten over de wissel. "Je denkt wel even: shit, sta ik er weer niet in. Tegen Excelsior heeft de trainer keuzes gemaakt en daar hebben we over gesproken. We zijn ermee akkoord gegaan. Hij riep ons naar zijn kantoor en vertelde waarom hij ons wisselde. Ik wist al wel waarom. Ik speelde niet slecht, maar ook geen topwedstrijd."

De aanvaller is blij dat hij donderdag weer belangrijk was voor zijn ploeg. "Ik kreeg een goede bal van Clasie in de diepte. Ik kapte de tegenstander uit, bleef rustig en schoot binnen. De tegenstander uitte daarna zijn frustratie en schopte me onderuit. Ze weten vast ook wel dat het bijna onmogelijk is om te scoren. Het is alleen maar lekker als ze mij doormidden willen schoppen, toch?"