Gutiérrez legt verschil uit tussen nederlaag in Groningen en winst op Arsenal

Gutiérrez legt verschil uit tussen nederlaag in Groningen en winst op Arsenal

27-10-2022 23:50 Laatste update: 23:56
82

Érick Gutiérrez keerde donderdagavond terug in de basis van PSV. En met succes. De Mexicaan, die niet meespeelde tegen FC Groningen (4-2 nederlaag), won met 2-0 van Arsenal en plaatste zich daarmee voor de volgende ronde van de Europa League

Guttiérez was na afloop lyrisch over zijn ploeggenoten, die vooral in de tweede helft heel veel indruk maakte. "Ik hou van dit soort wedstrijden. Ik denk dat we heel intelligent gespeeld hebben. Soms met druk, soms met inzakken. Iedereen op het veld en op de bank heeft het vandaag goed gedaan, heeft alles gegeven om het doel te bereiken: overwinteren in de Europa League", aldus de middenvelder.

De linkspoot werd op de persconferentie ook geconfronteerd met het grote contrast tussen de nederlaag in Groningen en de knappe zege van donderdagavond. "Hier had ik het na de wedstrijd ook over in de kleedkamer. In Groningen gaven we de wedstrijd in een paar minuten weg door een gebrek aan focus. Die focus was er vandaag vanaf de warming-up tot de zesde minuut van de blessuretijd."

Tot slot stond hij nog even stil bij de prestatie Luuk de Jong, die met een assist en een doelpunt goud waard was als invaller. "Fantastisch dat Luuk er weer is, om weer met een echte nummer negen in de ploeg te spelen. We kunnen hem inspelen en hij houdt ze goed vast. Hij is er altijd bij voorzetten en bij standaardsituaties. Hij is een goed voorbeeld voor de ploeg en het geeft vertrouwen om hem terug te hebben."