Slot teleurgesteld: 'Gelijkspel was nog acceptabel, uitgangspositie is nu slecht'

Slot teleurgesteld: 'Gelijkspel was nog acceptabel, uitgangspositie is nu slecht'

28-10-2022 08:41
66

Arne Slot baalt gigantisch van de nederlaag van Feyenoord tegen Sturm Graz. Een zwakke tweede helft werd betaald met de hoofdprijs, tot grote ergernis van Slot. 

Door een late tegentreffer verloor Feyenoord met 1-0 in Oostenrijk. "Aanvallend was het redelijk in de eerste helft. We creëerden wel wat en ik denk dat Danilo twee of drie goede kansen had om te scoren. Maar om een wedstrijd als deze naar je toe wil trekken, moeten het er meer zijn", zegt Slot tegen ESPN.

In de eerste helft gaven de Rotterdammers geen schot op doel weg, maar in de tweede helft zakte het niveau af. "Het is niet meer dan logisch dat het een enorme teleurstelling is als je zowat in de allerlaatste seconde een tegengoal krijgt. Een gelijkspel was nog een acceptabel resultaat geweest. Dan hadden we nog een redelijke uitgangspositie. Nu is die uitgangspositie heel slecht", reageert de oefenmeester bij Veronica.

Slot is kritisch op zijn buitenspelers. "Als het gaat over het maken van goals, kijk ik niet alleen naar de spitsen. Wat creëren vleugelspelers voor ze? In het algemeen komen we in de eindfase van het aanvallen, maar van daaruit komen we niet vaak tot echt grote kansen."