Emegha vertelt bijzonder transferverhaal na Europese stunt tegen Feyenoord

Emegha vertelt bijzonder transferverhaal na Europese stunt tegen Feyenoord

28-10-2022 10:35 Laatste update: 15:49
9

Emanuel Emegha stuntte donderdagavond met Sturm Graz tegen Feyenoord (1-0). De oud-speler van Sparta, verhuurd door Royal Antwerp FC, voelt zich goed en vertelt over de bijzondere manier waarop zijn verhuizing naar Oostenrijk tot stand kwam.

"Ik ging naar Antwerp, raakte geblesseerd en daarna heb ik niet meer mijn niveau gehaald. Toen ik in de zomer terugkwam van vakantie, zei de trainer (Mark van Bommel, red.) dat ik niet op veel speeltijd kon rekenen. Anderen waren gewoon verder dan ik. Vincent Janssen bijvoorbeeld, geweldige spits", vertelt Emegha aan ESPN. "Dat heb ik geaccepteerd."

In de zomer zaten meerdere clubs uit Nederland achter de negentienjarige spits aan. Het werd Sturm Graz. "De club wilde me al eerder overnemen. Toevallig waren we op trainingskamp in Oostenrijk en ik zat in een oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg negentig minuten op de bank." Daardoor had hij genoeg tijd om de omgeving in zich op te nemen. "Ik belde mijn zaakwaarnemer en zei: het is hier best wel mooi eigenlijk, heeft Sturm Graz nog interesse in mij?"

Dat bleek het geval. "Toen vertelde mijn zaakwaarnemer dat de directeur van Sturm Graz hem letterlijk twee minuten daarvoor een berichtje had gestuurd om te informeren naar mijn beschikbaarheid. Het heeft zo moeten zijn. Het is hier gewoon anders dan in Nederland. Ik had rust nodig, ik moest even wat van mijn drukke omgeving. Dat pakt goed uit."

Emegha scoorde tot dusver drie keer in de Oostenrijkse Bundesliga. "Voor mijn gevoel gaat het fantastisch."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s