Kuyt vermijdt ADO-kleedkamer: 'Geen dingen zeggen waar ik spijt van krijg'

Kuyt vermijdt ADO-kleedkamer: 'Geen dingen zeggen waar ik spijt van krijg'

29-10-2022 00:00
51

Dirk Kuyt was na de verloren wedstrijd van ADO Den Haag bij Helmond Sport zo boos, dat hij de kleedkamer bewust niet in is gegaan. Zijn ploeg ging met 2-1 onderuit tegen de nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie

"Ik was zo teleurgesteld en ook wel boos door de manier waarop wij verloren hebben, dat ik ervoor gekozen heb om niet de kleedkamer in te gaan. Ik wilde bijkomen, zodat ik geen dingen zou zeggen waar ik later spijt van zou krijgen", vertelt Kuyt bij ESPN.

"Het verandert ook niets meer, de wedstrijd win je er niet meer door. Ik heb na de wedstrijd alle jongens een hand gegeven, want het blijft voetbal. Het heeft geen zin om frustraties te uiten. Het gaat erom hoe we dit kunnen voorkomen als team", vervolgt de Katwijker.

Kuyt baalt van de inzet van de spelers van ADO. "Als je wedstrijden wilt winnen, dan begint dat ergens mee. Als je één procent minder geeft, ben je al kwetsbaar. Als het verschil zo groot is, win je van niemand. Op inzet kun je wedstrijden winnen, niet op techniek en kwaliteit zonder inzet. Dat weten de jongens wel en hebben ze ook laten zien, maar in de wedstrijd is het frustrerend dat het er niet uitkomt."