De Wit schuldbewust na 'domme' rode kaart tegen Volendam: 'Was een terechte'

De Wit schuldbewust na 'domme' rode kaart tegen Volendam: 'Was een terechte'

30-10-2022 22:12 Laatste update: 22:15
22

AZ zondag van FC Volendam (2-1), maar heeft dat niet aan Dani de Wit te danken. De middenvelder pakte na 20 minuten al een rode kaart en liet zijn ploeg daarmee in de steek. 

"De intentie was natuurlijk om het duel te winnen, zoals ik elk duel in ga", zegt De Wit bij ESPN. "Ik ben een speler die hard speelt, maar wel altijd fair. Nu miste ik en nam ik zijn achterste been mee. Toen het gebeurde wist ik al wel dat dit niet goed was", zegt hij eerlijk. "Hij was net iets sneller en daardoor kwam ik ongelukkig op zijn been terecht. Het was een terechte rode kaart." 

Ook trainer Pascal Jansen was niet te spreken over de actie van zijn speler. "Het was een typische actie van Dani", zegt hij. "In eerste instantie dacht ik dat hij er langs gleed, maar toen ik de herhaling zag was het duidelijk een rode kaart. We proberen hem wel duidelijk te maken dat hij moet voorkomen om overtredingen te maken op plekken waar het abslouut niet nodig is, ook deze." 

AZ kwam na de rode kaart op een 2-0 voorsprong. Het werd nog 2-1, maar de voorsprong gaven de Alkmaarders niet meer uit handen. AZ staat na zondag op een derde plek in de ranglijst.