Wijndal meldt zich op krukken en bevestigt blessure: 'Het is gewoon zuur'

Wijndal meldt zich op krukken en bevestigt blessure: 'Het is gewoon zuur'

01-11-2022 23:32
36

Owen Wijndal bevestigt dat hij een enkelblessure heeft opgelopen in het Champions League-duel van Ajax met Rangers FC. De 22-jarige linksback viel kort voor rust uit op Ibrox, nadat hij in botsing kwam met een reclamebord. Over de ernst van de kwetsuur kan hij nog geen uitsluitsel geven.

Wijndal verscheen met krukken voor de camera van RTL7. "Het is iets minder pijnlijk dan het net was, maar je baalt wel heel erg dat je eruit moet", vertelt hij. "Die bal kwam hoog, dus ik kop hem achter. Maar op het moment dat ik kop, krijg ik nog een zetje. Het loopt heel stijl naar beneden, dus ik kwam verkeerd terecht. Het was weer de enkel waarmee ik er al eerder lang uit ben geweest. Hij schoot even dubbel. Dan voel je eigenlijk direct dat je niet verder kan spelen."

"Het is nu dik. We hebben er al veel ijs op gedaan", vervolgt Wijndal. "Ik hoop dat de zwelling snel afneemt en dat ik weer heel snel kan spelen. We gaan morgen (woensdag, red.) een scan maken, dan kan ik er meer over zeggen. Ik ben er de afgelopen periode lang uit geweest door die enkel en toen voelde het erger dan nu, dus dat geeft me misschien nog een goed gevoel. We moeten even de scan afwachten en dan zien we het wel."

Voor Wijndal zijn de druiven zuur. Hij stond voor het eerst in meer dan twee maanden tijd weer in de basis bij Ajax. En dat met de Eredivisie-topper tegen PSV in aantocht. "Het is gewoon zuur, maar het is even niet anders. Ik moet zo snel mogelijk fit worden en ik denk dat het wel goedkomt." Gaan er spoedig meer basisplaatsen volgen? "Dat ligt aan mezelf, hoe goed ik speel. Dat geldt voor iedereen bij Ajax. Niemand is zeker van een basisplaats."

Wijndal concurreert bovendien met Daley Blind. Is het moeilijk om de routinier uit de basis te spelen? "Dat is heel moeilijk. Het zijn keuzes van de trainer en die moet je respecteren. Blind is een international en een heel goede voetballer. Dan snap ik dat het lang duurt. Als ik dan de kans krijg zoals nu, dan moet ik hem grijpen. Ik denk dat het wel goed ging. Dan is het natuurlijk zonde dat je er zo snel uit moet."