Vertessen keert terug bij PSV, Van Nistelrooij neemt zeventienjarig talent mee

Vertessen keert terug bij PSV, Van Nistelrooij neemt zeventienjarig talent mee

02-11-2022 10:42 Laatste update: 11:59
90

Yorbe Vertessen maakt weer deel uit van de PSV-selectie. De Belgische aanvaller is meegereisd voor het Europa League-duel met Bodø/Glimt van donderdagavond. Ook is er in de selectie plek voor de pas zeventienjarige Emmanuel van de Blaak.

De 21-jarige Vertessen stond sinds het uitduel met SC Heerenveen op 9 oktober (0-1) aan de kant met een spierblessure. Met de rentree van de snelle Belg nemen de aanvallende opties voor trainer Ruud van Nistelrooij verder toe. Luuk de Jong en Noni Madueke maakte afgelopen weken ook al hun opwachting na langdurig blessureleed. 

Waar Vertessen terugkeert, maken verdedigers Jarrad Branthwaite, Mauro Júnior en Philipp Max geen deel uit van de selectie. Zij worden vervangen door Jong PSV-verdedigers Van de Blaak en de negentienjarige Jenson Seelt. Ook Ibrahim Sangaré blijf achter in Eindhoven. De middenvelder is ziek. PSV is al geplaatst voor de volgende ronde en strijdt met Arsenal nog om de groepswinst. De aftrap van het duel is om 21.00 uur. 

De volledige selectie van PSV: Benítez, Drommel, Schiks; Hoever, Teze, Obispo, Ramalho, Mwene, Oppegard, Seelt, Van de Blaak; Simons, Gutiérrez, Til, Veerman, Ledezma, Tielemans; De Jong, Madueke, Gakpo, El Ghazi, Bakayoko, Vertessen, Sávio.